Kysytyimmät kysymykset ja vastaukset niihin

Mitä on puukomposiitti?

Lyhyesti, puukomposiitti on kierrätyspuun ja kierrätysmuovin yhdistelmä, joka ei sisällä myrkyllisiä ainesosia. Tuotteella voidaan korvata luonnonpuuta rakennusmateriaalina ekologisesti.

Onko puukomposiitti todellakin huoltovapaa eikä tarvitse maalaamista tai kyllästämistä?

Kyllä on! Koska puukomposiitin veden imeytyminen on erittäin vähäistä, sitä ei tarvitse erikseen pinnoiltaan suojata. Se ei myöskään lahoa, halkeile tai lohkeile. Oikein asennettuna se ei tarvitse muuta kuin säännöllistä puhdistamista normaaleilla kotitalouteen kuuluvilla puhdistusvälineillä.

Mitkä ovat puukomposiitin suurimmat edut verrattuna luonnonpuuhun?

Etuja on monia. Esimerkiksi paremmat mekaaniset ominaisuudet, parempi sääolosuhteiden kesto, helppo asentaminen, ei raskasmetallipäästöjä, ei veden imeytymistä, mittatarkkuus.

Onko puukomposiitin huoltaminen helppoa?

Kyllä on! Tuote ei lahoa, halkeile, lohkeile tai tikutu. Normaaliin huoltoon kuuluu vain terassinpuhtaanapito. Terassi lakaistaan ja pestään puutarhaletkulla säännöllisin väliajoin. Katso lisää tietoa puhdistusohjeet-osiosta.

Haalistuuko väri sään vaikutuksesta?

Toisin kuin luonnonpuulla, puukomposiitilla on erinomainen kestävyys sääolosuhteita ja UV-säteilyä vastaan. Väri haalistuu asennuksen jälkeen hieman lähinnä taustaa tummemman puunsyykuvion kohdalta, mutta asettuu paikoilleen muutaman viikon/kuukauden kuluttua. Haalistumiseen vaikuttaa ratkaisevasti se, kuinka kovan UV-säteilyn vaikutuksen alaisena lauta on.

Ovatko MexyTech tuotteet helppoja asentaa?

Ehdottomasti ovat! Asiakkaat löytävät kaikki asentamiseen tarvittavat tuotteet MexyTech-tuotteita myyvästä kaupasta. Saat myös ladattua asennusohjeet nettisivuiltamme. Puukomposiitin työstämiseen soveltuvat kaikki samat työkalut kuin luonnonpuun työstämisessä.

Kohteet joissa MexyTech puukomposiittia voi käyttää?

Perinteisesti puukomposiitille terassirakentaminen on ollut yleisin kohde. Lisäksi puukomposiitista valmistetaan aitoja, penkkejä, kukkapenkkejä, laitureita, seinäpaneeleita ulko- ja sisäkäyttöön, kattopaneeleita, ovia ja hyvin monia tuotteita. Uskomme että tulevaisuudessa tämä materiaali tullaan näkemään yhä enemmän esillä monissa eri rakennuskohteissa.

Kuumuvatko tummat komposiittilautatuotteet auringossa?

Auringon säteilyn vaikutuksesta toki myös komposiittilauta lämpenee jonkin verran, kuten kaikki muutkin materiaalit, ja tummat sävyt tietysti imee lämpöenergiaa itseensä vaaleita sävyjä enemmän. Näiden tummien ja vaaleiden sävyjen pintalämpötilaerot eivät puukomposiittilaudassa ole kuitenkaan kovin suuria.

Kuinka voin tarkastaa puukomposiitin laadun silmämääräisesti?

1. tarkista leikkauspinnat, siitä näkee ovatko raaka-aineet sekoittuneet tasaisesti.

2. haista onko tuotteessa pistävää hajua.

3. tutki rakennetta, että onko se kovaa ja kiinteää

4. tutki väriaineen pitoisuus, että onko se ilmoitetulla tasolla.

5. tutki valujälki, onko mittapoikkeamia, vinoja holviston seinämiä ym.

Mitä tapahtuu jos komposiitille kaatuu liuottimia tai bensiiniä?

Jotta komposiitin puukuiturakenne ei värjääntyisi mahdollisesta liuotin tai polttoainetahrasta tulee epäpuhtaus poistaa välittömästi likaantuneilta pinnoilta.