Kun olemme kyllästyneet kestopuun ainaiseen huoltoon (joka on aika työlästä ja kallista ja vielä ympäristömyrkyllinen eikä materiaalia voida kierrättää), voimme harkita muita vaihtoehtoisia materiaaleja:

  • Lehtikuusi, mutta ei sovellu terasseihin. Pinta on tikkuinen ja tummuu voimakkaasti.
  • Komposiitti.

Eri valmistajien komposiitit eivät eroa ulkonäöllisesti muuta kuin erittäin ammattitaitoiselle henkilölle. Kannattaa siis kiinnittää huomio rakenteen laatuun, sen onteloseinämien paksuuteen, värisävyihin.

Mielikuvamme on, että komposiitti on huoleton, pitkäikäinen, huoltovapaa, vielä kaunis ja mahdollisimman luonnonmukainen, ei muovisen näköinen.

Pääsääntöisesti useat valmistajat tekevät urallisia lautoja. Mitenkä olette ajatelleet sen puhdistuksen siitepölystä ym. pienhiukkasista. Olemme nyt samassa tuskassa kuin kestopuussa, ostamme hoitoaineet ja erikoispesuaineet, palamme taas entiseen aikaan. Jotkut komposiitin valmistajat kieltävät painepesurin käytön.

Kuumuus
Muoviset komposiitit ovat kuumia jalalle, jalkapohjat saattavat palavaa rakoille.

Lämpölaajeneminen
Monet komposiitit eivät kestä Suomen suuria sää vaihteluja, halkeavat , irtoavat kiinnikkeistä, haalistuvat, ja päittäisraot voivat olla useita senttejä kesän käytön jälkeen.

Värit
Monet valmistajat käyttävät sekamuovia, laadullisesti ja värillisesti värisävyt miksataan eri väripigmenteillä. Sen väri muuttuu, jonka jälkeen on vaikea saada samaa väriä jälkikäteen. Samoin se haalistuu kun materiaali ei ole läpi samaa värimuovia.

Hinta
Varo erittäin edullisia tarjouksia, vaadi aina alkuperäinen valmistaja. Vrt. Ranta Rolexit ja etelän kultakorut….

Valinta
MexyTech on komposiittituotteiden valmistaja ja rekisteröity tavaramerkki Suomessa

  • Puukomposiitti on 100% kierrätettävissä ja ekologinen.
  • Aito puukomposiitti on testattu Suomessakin aina Nuorgamia myöten.
  • Ei lämpene auringonpaisteessa.
  • On aido näköinen.
  • Eikä edellä mainittuja huoltotoimia.

Ystävällisesti Jouko Vironen 040-730 1303